29. jan. 2012

Hyggelig i Danmark 2

Både Lazarusfænomenet og Carringtonkatastrofen har tidligere fått positive omtaler i Danmark. Nå er har turen kommer til Æon-paradokset, som nylig ble utgitt hos våre naboer i sør.

Steffen Larsen i Politiken skriver blant annet: 

...  en originalt orkestreret beretning om tidsrejser, hvor man risikerer at støde ind i sig selv, om anelser, ubestemmelige syner, vold og pludselig død. 

Og:  Læseren når end ikke at tænke på at skulle tisse, før nye farlige situationer kommer dumpende. Man er på. Sprog og dialog flyder let, opfindsomheden sprudler, så det bliver egentlig simpelt nok at forstå, at i en af de parallelle verdner har der Führer altså vundet. I hvert fald tid. Men nu ankommer med forsinkelse der Untergang i ny forklædning. Hun hedder Emma. Og hun har endnu et bind til at få reddet sig selv og verden og kærligheden.

Du kan lese resten her:


16. jan. 2012

MARIA-EKSPERIMENTET nominert til Uprisen - Årets Ungdomsbok

Jeg fikk en veldig hyggelig overraskelse fredag. En telefon fra Foreningen !les med beskjed om at MARIA-EKSPERIMENTET - den siste boken i serien DEN 4. PARALLELL - er blitt nominert til UPrisen - Årets Ungdomsbok.

De nominerte ble offentliggjort i dag, mandag:
Lerum, May Grethe: Solstorm 1. Himmelslør. Aschehoug
Moldskred, Åshild: Mørketid. Gyldendal
Nielsen, Jan Henrik: Høsten. Cappelen Damm
Torkildsen,Terje: Dystopia III. Samlaget

Og altså: Johnsen, Kjetil: Den 4. parallell: Maria-eksperimentet. Gyldendal

Fra Wikipedia:
UPrisen er en litteraturpris for ungdomsbøker som siden 2007 utdeles årlig av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival. UPrisen er Norges eneste litteraturpris hvor ungdom selv kårer årets ungdomsbok. 

Prisvinneren kåres av sju utvalgte niendeklasser fra sju fylker. Den Kulturelle Skolesekken i fylkene lyser ut prosjektet. Klassene søker om å være juryklasse. Juryen stemmer fram en vinner blant fem forhåndsnominerte bøker eller tegneserier. Nomineringen foregår ved at ungdom anmelder alle norske ungdomsbøker på uprisen.no. En jury på tre ungdommer leser alle anmeldelsene og nominerer de fem titlene som har fått best omtale. (Sitat slutt.)

Det er en ære å bli nominert. Takk!