31. jan. 2010

Den som venter på noe godt

Bok nr 2 i spenningsserien DEN 4. PARALLELL lanseres i midten av mars.

Her er baksideteksten til CARRINGTON-KATASTROFEN:

Først kommer nordlyset, så kommer døden...

Caine har kommet fra en parallell verden ødelagt av krig, på et desperat oppdrag som vil avgjøre skjebnen til hans folk. 

Han har overlevd på slagmarkene siden han var 15, han er en av sin parallells farligste soldater, men nå er han en evighet hjemmefra, forrådt og såret, og den eneste som kan redde ham er 17 år gamle Emma. 

Tiden er i ferd med å løpe fra dem. Carrington-katastrofen nærmer seg ...


27. jan. 2010

Meninger om Lasarusfenomenet

På bloggen Ungdomsboka skriver Bjørn Veen fra Gjesdal folkebibliotek blant annet:
 "Du blir drevet frem, pisket fremover av den frenetiske skrivingen, ingen rom for avslapning her. Dette er en bok du leser på kanten av stolen, muskler spent, klar for alt."
Klikk HER for å lese hele blogginnlegget.

Larvik bibliotek skriver om Lasarusfenomenet og forteller HER at "Kjetil Johnsen har skrevet en utrolig spennende start på en ny serie!"

Bibliotekar på Askøy vgs, Eva Mostraum, skriver på  Asvbib's Blog blant annet dette:
"Her er det både ytre action med slåsskampar, skyting, biljakter og hemmelege agentar, men endå spennande er det igrunne å følge med på Emma si jakt på seg sjølv og sine eigne minne."
Resten kan du lese HER.

Og på bloggen Den Fantastiske Boka forteller Susanne at hun gleder seg til neste bok i Den 4. Parallell-serien. "Dette er en kjempespennende og engasjerende historie, med mye action. Den inneholder også endel vitenskapelige ting om bl.a. parallelle verdener og kvantefysikk, men det gjør det hele bare mer spennende, synes jeg."

Veldig hyggelig!

Intervju på bokfreak.se

Den flotte svenske bokbloggen bokfreak.se har publisert et intervju med meg i forbindelse med utgivelsen av 3venner (TRE) i Sverige.

Utdrag:

Har serien blivit en större framgång än vad du hade väntat dig? På vilket sätt i så fall?
Ja, serien har blivit en större framgång än vad jag hade trott. Jag hade inte tänkt att det skulle gå så bra för den i utlandet, alltså i Danmark och Sverige. Nu ska serien också komma ut i Finland. Det är mycket spännande.

Du kan lese resten av intervjuet her:
http://www.bokfreak.se/imported-data-old/2010/1/24/bokfreak-fragar-kjetil-johnsen.html

12. jan. 2010

Grisespennende


Veldig hyggelig omtale på bloggen Maris mørke hjørne.

Mari  skriver: "Har sett fram til å lese Lasarusfenomenet, første bok i serien Den 4. parallell, av Kjetil Johnsen. Den skulle jo handle om kvantefysikk, et av mine muligens særere interesseområder. Og det gjør den. Også er den grisespennende i tillegg."

Les resten av Maris anmeldelse HER.

10. jan. 2010

7 ting jeg lærte av å skrive ukebladnoveller

... og som jeg ikke hadde klart meg uten:

1. En historie må ha en begynnelse, et utgangspunkt.
2. Hovedpersonen(e) må presenteres tydelig.
3. En historie må ha en midtre del med handling.
4. Konflikten(e) må være klare og sterke.
5. En historie må ha en slutt.
6. En overraskende slutt er alltid det beste.
7. Du bør ha en viss peiling på hvem du skriver for.

Ikke akkurat rocket science dette, men du finner likevel sjelden alle disse elementene i litterære bloggtekster. Slike tekster har ofte verken begynnelse, handling eller slutt. De egner seg derfor dårlig som trening for å skrive en handlingsdrevet bok. (Men det finnes selvfølgelig andre typer bøker man kan begå.)

Vel. Her kommer et eksempel på en ukebladnovelle. Jeg skrev den en kveld for rundt 15 år siden, fordi et av ungdomsbladene jeg var redaktør for hadde et to-siders hull som måtte fylles morgenen etter. Dette er fluffy lesestoff, skrevet utelukkende for at en ungjente skal kunne kose seg med den i fem minutter og glemme den etterpå.

Her har forfatteren ingen plass. Det eneste som teller er historien og leseren. God trening i å fokusere på det grunnleggende. Alle som har forfatterdrømmer i den handlingsdrevne leia anbefales å prøve.

Og skulle du like denne novellen finner du flere her NB: NovelleBloggen.

(tittel)

STAKKARS LILLE RIKE PIKE

Hun kjedet vettet av seg på pappas yacht ute i fjorden. Men alt forandret seg plutselig da luksus-villaen ble robbet av en tyv som lignet på Tom Cruise...

7. jan. 2010

Snart i salg!


Min neste bok skal etter planen komme ut i god tid før påske. Det er nr 2 i serien Den 4. Parallell, om 17 år gamle Emma og Caine, krigeren fra en annen verden. Det merkelige lyset på himmelen er nordlyset som oppstår like før og under en såkalt "Carrington-hendelse"; når jorden blir rammet av stråling fra en solstorm.

Utdrag fra boken kommer her om ikke så lenge.

Samtidig som nr 2 slippes i hardcover blir for øvrig eneren utgitt som pocketbok. Og hvis jeg jobber raskt nok, kommer nr 3 - med arbeidstittelen AEON-PARADOKSET - i  salg til høsten. Det er planlagt fire bøker i serien.

3. jan. 2010

Manusvask


Bildene blir større hvis du klikker på dem.

 Manusvasken kommer etter manuskriptet er lest og godtatt av redaktøren, på helikopterplan: "Intrigen er god, storyen holder. Personutviklingen sitter. Det er spennende." Dette ok-et fra redaktøren kommer kanskje etter at h*n først har vendt tommelen ned og forlangt omskrivninger en eller to ganger.

Men nå er altså redaktøren fornøyd, og dermed går manuset til vaskeren,  som har som oppgave å se på hver minste detalj. Hvis redaktøren holdt helikopternivå,  så står vaskeren med nesa nedi arkene.